korrektestilladser.dk

Stilladstyper

Her kan du finde informationer om de forskellige typer af stilladser og om hvordan de bedst bruges til forskellige arbejdsopgaver.

Let facadestillads

Et let facadestillads forstås som regel som et såkaldt rammestillads, dvs. et stillads, som består af rektangulære rammer forbundet med rækværker, dæk og diagonaler.

Men det kan også være et såkaldt søjlestillads, som består af søjler, længderør, dæk og diagonaler.

Facadestilladser kan bruges til løsning af opgaver, hvor der ikke er stor vægtbelastning på stilladset. Det kan være malerarbejde, facaderenovering, tagarbejde og vinduesudskiftning. Et facadestillads har ofte begrænsninger i forhold til bredde, bæreevne og bevægelsesfrihed for håndværkeren som arbejder på stilladset.

Enkeltsøjlestillads

Et enkeltsøjlestillads er som regel et stillads, som består af søjler, længderør, dæk og diagonaler. Når det imødekommer særlige krav til bredde og belastning, kaldes det et enkeltsøjlestillads (murerstillads). 

Et enkeltsøjlestillads er mere solidt og væsentlig tungere end et facadestillads, men kan også belastes med op til den dobbelte vægt af et facadestillads. Enkeltsøjlestilladset giver ofte mere plads på stilladset, og der er mulighed for at sætte materialer på stilladset, da det har en større bæreevne. 

Rullestillads

Rulle- eller bukkestilladser anvendes ofte til små opgaver, hvor der skal udføres enkelt murer- eller tagarbejde på villaer eller mindre bygninger. 

Et rullestillads bygges som regel af præfabrikerede stilladskomponenter. 

Bukkestillads

Rulle- eller bukkestilladser anvendes ofte til små opgaver, hvor der skal udføres enkelt murer- eller tagarbejde på villaer eller mindre bygninger. 

Et bukkestillads er det enkleste stilladstype. Det består alene af bukke, dæk og rækværk.